Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Η Αμφίπολη της ανυπαρξίας του Αστέριου Τσίντσιφου - The Amphipolis of the non-existence of Asterios Tsintsifos - L'Anfipoli dell'inesistenza di Asterios Tsintsifos

  


Όταν το θέατρο της Αμφιπόλεως πλάι στο Νύσιον πεδίο (Φυλλίδα), εκεί όπου έγινε η αρπαγή της Περσεφόνης είναι ακόμα στα μελλοντικά σχέδια, το θέατρο της Νύσας εις τη Λυδία, προσελκύει τουρίστες προς όφελος των Τούρκων!

  Όταν το μουσείο εκεί ξεχειλίζει από Ελληνικά ευρήματα, η Αμφίπολη δέχεται ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ του αγάλματος της Περσεφόνης με Διόνυσο από μενδώνη και περιστέρη!

  Νομίσματα της πόλεως με τον Δία, Περσεφόνη μαζί και τον Διόνυσο στο πίσω μέρος, αλλά και με την αρπαγή, μας δείχνουν τον λόγο που η πόλη ονομάστηκε Νύσα !

  Εκεί στην μακρινή Λυδία, τελούνταν το υπέρτατο δρώμενο της αρπαγής, όπως ακριβώς το πρότυπο της μητροπόλεως Αμφιπόλεως  επέβαλε!

  Ένα πρότυπο, που το ανθελληνικό κατεστημένο δεν θα αναδείξει ΠΟΤΕ!

 

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου