Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ - Αστέριος Τσίντσιφος - HISTORY AND COINAGE - Asterios Tsintsifos

 



ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ
Νόμισμα της εβδομάδας από το νομισματικό ερευνητικό κέντρο! Τιμή πώλησης 🔥480€🔥
Εξαιρετικής σπανιότητας και ποιότητας!
ΝΙΓΡΙΤΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ(Οθωμανική αυτοκρατορία)
5 παράδες 1277/1861 Abdülaziz με εκκλησιαστική επισήμανση.
Στα πρόθυρα χρεοκοπίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας κηρύχθηκαν αναξιόπιστα και πλέον κανένας δεν είχε εμπιστοσύνη στους τουρκικούς παράδες.
Η οικονομική και πολιτιστική κατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τον 19ο αιώνα ήταν απαραίτητη για την κυκλοφορία τοπικών νομισμάτων ανάγκης.
Κατά τα τέλη του 19ο αιώνα όπως και στις αρχές του 20ου αιώνα δεν είχε όπως είναι γνωστό ,τη σημερινή της δομή,αλλά ήταν διαιρεμένη σε δυο κοινότητες ,τη Νιγρίτα και τη Σούρπα.
Εκείνη την περίοδο η σημερινή ενορία του Αγίου Γεωργίου αποτελούσε την κοινότητα της Νιγρίτας.
Έτσι λοιπόν η εκκλησία σφράγισε νομίσματα των 5 παράδων με τι δικό της έμβλημα που είναι μονόγραμμα βυζαντινής τεχνοτροπίας αποτελούμενο από τα κεφαλαία ΝΓρ Που σημαίνουν Νιγρίτα όλα αυτά αποτυπωμένα σε έναν κύκλο με έναν μικρό σταυρό πάνω απο το σύμπλεγμα γραμμάτων έτσι ώστε να υποδηλώνει την εκκλησία της Περιοχής.
Νομισματικό ερευνητικό κέντρο.
 

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου