Μέσα στη συνείδηση όλων των λαών, ο Αλέξανδρος ταυτίστηκε με το λιοντάρι. Δεκάδες πόλεις της ανατολής, με το πανομοιότυπο λιοντάρι στα νομίσματά τους, υπονοούσαν τον ερχομό του Αλέξανδρου. Ήταν δε τόσο δυνατή αυτή η ταύτιση, ώστε πολλές φορές έδιναν οι αρχαίοι στα λιοντάρια χαρακτηριστικά του Αλέξανδρου.
Βέβαια, η αναγνώριση παραστάσεων και οι συμβολισμοί, είναι κεφάλαια που δεν διδάσκονται στους υποψήφιους αρχαιολόγους. Ο λόγος είναι, ότι αυτά αφορούν κατά 90% τα νομίσματα, τα οποία νομίσματα είναι φορείς της πραγματικής ιστορίας. Αυτό που μένει χωρίς αυτά τα κεφάλαια, είναι αυτά που αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε.
Η κεφαλή του λέοντα από σκεύος του τάφου της Βεργίνας, είναι ο Αλέξανδρος. Από μόνο του αυτό, ακυρώνει τον Φίλιππο. Είναι αναχρονισμός πρώτου μεγέθους, όπως και δεκάδες άλλα εκεί μέσα, που επιεικώς δεν τα πήραν χαμπάρι. Είναι όλα αυτά που κάποιοι άλλοι παρερμήνευσαν και θεώρησαν ότι λόγω της έντονης παρουσίας του Αλεξάνδρου εκεί, ο τάφος ανήκει σ αυτόν. Πρόκειται για έναν ακόμα αναχρονισμό κι αυτό γιατί προσέδωσαν στον Αλέξανδρο ιδιότητες που ακόμα δεν είχε αποκτήσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου