Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ιερή Βιλσατία, τόπος Ενεργός, του Αστέριου Τσίντσιφου [8 Οκτωβρίου 2019] - Holy Vilsatia, place of Active, of Asterios Tsintsifos [October 8, 2019] - Santa Vilsatia, luogo di Attivo, di Asterios Tsintsifos [8 ottobre 2019] - Святая Вилсатия, место Актива Астериоса Цинцифоса [8 октября 2019 г.]

 


ΙΕΡΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ
Σαν να ήθελε να προσθέσει περισσότερο μυστήριο από ότι έχει το όνομα Β Ι Σ Α Λ Τ Ι Α,
Β - Δύναμη δημιουργίας με ροή αιώνια, συνεχή, 
Ι - που τροφοδοτεί τη γη  
Σ - διαχέοντας ενέργεια, φως 
Α - εκ της αρχικής δυνάμεως  
Λ - του Ήλιου,  
Τ - που σταθερά όλο το χρόνο  
Ι - τροφοδοτεί τη γη,  
Α - εκ της αρχικής δυνάμεως.
Η φύση οριοθέτησε αυτήν στα ανατολικά και δυτικά, με δυο δίδυμους ισοϋψείς χαρακτηρισμούς λόφους. 
Αποκομμένοι και οι δυο από τους ορεινούς όγκους πίσω τους, στέκονται φρουροί σε τόπο ιερό, ευλογημένο, τόπο αρχέγονης λατρείας, τόπο όπου σε υπέρλαμπρο μνημείο, ο Ουρανός αντάμωνε με τη Γη.

Asterios Tsintsifos : https://www.facebook.com/profile. php?id=100008407724710
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.369   (222-33-20)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου