Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Αληθινή Νομισματική Ιστορία, του Αστέριου Τσίντσιφου [26 Νοεμβρίου 2022] - True Monetary History, by Asterios Tsintsifos [November 26, 2022]

 

ΑΛΗΘΙΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Πριν ακόμα γίνει αυτοκράτορας ο ΓΑΙΟΣ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ, τον έστειλε ο Τιβέριος στη γιαγιά του Αντωνία που ήταν αρχιέρεια στη Θεσσαλονίκη! 
Με την ευκαιρία αυτή επισκέφτηκε την Αμφίπολη. Εκεί του είπαν ότι έφτασε στην πόλη του ΦΙΛΙΠΠΟΥ και του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε όταν έγινε αυτοκράτορας, έκοψε νόμισμα με τη μορφή του Φιλίππου και την επιγραφή ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ μπροστά. Πίσω έβαλε την παράσταση του ιππέα, όπως αυτή πριν αιώνες ήταν στα νομίσματα του Φιλίππου.
Αυτό όμως που τον εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν ένα τεράστιο άγαλμα ιππέα τοποθετημένο σε περίοπτη θέση. Ήταν ο Μέγας στρατηλάτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, του οποίου τα χέρια ήταν στη θέση παροχής προστασίας. Καίσαρας ακόμα, ζήτησε αυτό να γίνει νόμισμα με τη δική του νεανική μορφή μπροστά.
Έτσι γράφουν ιστορία τα νομίσματα φίλοι μου! 
ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ μακριά από τους φαύλους και την δική τους ιστορία που ξεδιάντροπα πλασάρουν! 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΣ λοιπόν!

 

Asterios Tsintsifos : https://www.facebook.com/profile. php?id=100008407724710
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου