Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Μήπως το Χάλκινο κράνος τύπου Πύλου στην Ετρουρία, δηλώνει ότι οι Ετρούσκοι είναι ελληνικό φύλο ; / Does the Pylos-type bronze helmet in Etruria indicate that the Etruscans are a Greek race? / L'elmo di bronzo tipo Pylos in Etruria indica che gli Etruschi sono una razza greca?

 Χάλκινο κράνος τύπου Πύλου (325-300 π.Χ.), Ετρουρία (στέμμα); από την ελληνική αποικία στη νότια Ιταλία. Αυτό το κράνος τύπου Πύλου είναι διακοσμημένο με χρυσό στεφάνι από φύλλο δάφνης, ροζέτες και γοργόνειες. 

Διαστάσεις Υ: 40 cm; Π: 28 cm, Β: 22 cm Μουσείο MET. Μήπως τελικά πρέπει να κατανοήσουν όλοι αυτοί που λένε ότι δεν ξέρουν από που προέρχονται οι Ετρούσκοι, να αποδεχθούν ότι είναι Ελληνικό φύλο, αφού εκτός του αλφαβήτου των Ετρούσκων που είναι μία από τις 28 αρχαίες ελληνικές διαλέκτους, και εδώ αφού το κράνος είναι απολύτως όμοιο σε όλα του από την Πύλο της Πελοποννήσου ότι έχουν καταγωγή από την Πύλο. Άρα είναι ελληνικό φύλο ;            Πηγή : https://twitter.com/histories_arch

https://arxaiaarxaiologiaanaskafes.blogspot.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.............................................................................

Ορισμένα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση και πηγή), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Άν υπάρχουν διακιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ' οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου