Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ , του Αστέριου Τσίντσιφου [8 Φεβρουαρίου 2021] / ALEXANDROS LYSIMACHOU, by Asterios Tsintsifos [February 8, 2021]

 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ (αριστερά)
Πριν αναπαυτεί στον τάφο με τους κίονες στην μεγάλη τούμπα στη ΒΕΡΓΙΝΑ, έθαψε ο Αλέξανδρος το 281 π.Χ. τον πατέρα του ΛΥΣΙΜΑΧΟ και τη μητέρα του ΜΑΚΡΙΣ (κέντρο & κάτω), που σκοτώθηκαν ΜΑΖΙ
Αναποκατάστατους ακόμα, σε λαμπρό τάφο στην ίδια τούμπα, που και για τον ίδιο προέβλεψε! 
Στον τάφο του πρίγκιπα το 279 π.Χ. στην ίδια τούμπα, έθαψε τον 15χρονο αδελφό του ΦΙΛΙΠΠΟ (δεξιά & κάτω), αναποκατάστατος κι αυτός, όπως και ο ίδιος!
Όλοι παρόντες με τα πρόσωπά τους θλιμμένα και απορημένα! Θλίψη που ο θάνατος φέρνει και απορία, για το μέγεθος που έχουν τα ΡΕΜΑΛΙΑ της αρχαιολογίας σήμερα!

Asterios Tsintsifos :https://www.facebook.com/profile.php?id=10000840 7724710

https://arxaiaarxaiologiaanaskafes.blogspot.com - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου