Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Αναρίθμητοι τόποι λατρείας του Μ. Αλεξάνδρου αποκρύπτονται εσκεμμένα ; του Αστέριου Τσίντσιφου - Are countless places of worship of M. Alexander being deliberately hidden? of Asterios Tsintsifos

 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΓΕΝΑΡΧΗΣ (DIVO PARENTI)

Αναρίθμητοι τόποι λατρείας του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ υπάρχουν διάσπαρτοι, κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη. Τους αποδίδουν αυτούς σήμερα στο εφεύρημα και ανύπαρκτο ΘΡΑΚΑ ΗΡΩΑ ΙΠΠΕΑ! Αφού ο όγκος από τα χιλιάδες ανάγλυφα και νομίσματα ήταν αδύνατον να αποκρυβούν, κατέφυγαν σ αυτό το τέχνασμα και τα φόρτωσαν σε ένα μυθικό πλάσμα με γελοίες ιδιότητες! Πρόκειται βέβαια για ξεκάθαρη απάτη σε βάρος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, που καλλιεργούν, άθελά τους θέλω να πιστεύω, στο σύνολό τους οι Έλληνες αρχαιολόγοι!

Έτσι ανατολικά της Περγάμου του Παγγαίου, λειτουργούσε ηρώο προσκύνημα του ΗΡΩΑ ΑΥΛΩΝΙΤΗ. Εκεί στη μέση της κοιλάδας μεταξύ Παγγαίου και Συμβόλου ορέων (βλέπε  χάρτη), εντοπίσθηκε το ηρώο από την αρχαιολόγο Χάιδω Κουκούλη – Χρυσανθάκη, αποδόθηκε αφηρημένα στον Θράκα ήρωα ιππέα και το μέρος εγκαταλείφτηκε. Αποκαλύφθηκε εκεί ανάγλυφη πλάκα με τον ήρωα θριαμβευτή κατά πως το 3ο νόμισμα δείχνει, φέροντας την  Ελληνική επιγραφή ΗΡΩΙ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ. Συνηθιζόταν σε όλα αυτού του είδους τα προσκυνήματα, να δίνουν στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ το όνομα της πόλης τους! Όταν αργότερα οι Ρωμαίοι ίδρυσαν την 5η τους αποικία στον Αυλώνα, ο ΗΡΩΑΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ πήρε τη θέση του με Λατινική γραφή στο πίσω μέρος των νομισμάτων (HEROI AYLONITE). Δεν ήταν τίποτα άλλο αυτά, από αντιγραφές νομισμάτων που απεικόνιζαν τον Μέγα Στρατηλάτη με το όνομά του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ σε ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ νομίσματα (βλέπε νομίσματα)!

Εκ της αναρτήσεως του Αστερίου Τσίντσιφου, εις το ΦΒ, την 1η Δεκεμβρίου 2020  

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου