Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ο χρησμός της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αστέριου Τσίντσιφου - The oracle of the campaign of Alexander the Great, by Asterios Chinchifu


Εκεί μέσα στον εσώτατο θάλαμο, καθοσιωμένος χώρος από την ταφή του ΦΙΛΙΠΠΟΥ και «θύμα» αρχαιοκαπηλίας από ΜΕΝΔΩΝΗ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, γίνονταν οι χρησμοδοσίες!

  Εκείνη την ημέρα, ένας ολόκληρος στόλος με στρατό ήταν σε αναμονή εκκίνησης! Οι τελετουργίες έγιναν στο ιερό κατά τα προβλεπόμενα και όλοι περίμεναν την πόρτα να ανοίξει!

  Απέναντι ο οπλίτης αγγελιοφόρος στο νόμισμα, περιμένει υπομονετικά!

  Χρησμό ΝΙΚΗΣ φέρνει η αρχιέρεια, αφού αυτός προσωποποιείτε σε φτερωτή μορφή ΝΙΚΗΣ!

  Τον παραλαμβάνει ο αγγελιοφόρος και τον παραδίδει στον ιππέα Αλέξανδρο, που όπως το νόμισμα δείχνει, αναχωρεί με τον στρατό του για την ανατολή!

Τέτοια και άλλα ενδιαφέροντα διηγούνται τα μέχρι το 2014 δεκάδες «ΟΡΦΑΝΑ» νομίσματα, αφού ο τόπος στον οποίο απευθύνονταν ήταν άγνωστος.

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου