Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

O ΤΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ του Αστέριου Τσίντσιφου - THE TEMPLE OF THE MACEDONIAN DYNASTY of Asterios Tsintsifos

 


O ΤΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ

Αφορμή παίρνω από το νόμισμα του Αλεξάνδρου (1), που όπως ανακοίνωσε η ανασκαφική ομάδα της Αμφίπολης, βρέθηκε μέσα στο μνημείο. Μπροστά υπάρχει κεφαλή ανδρός, που φαίνεται να διχάζει τους αρχαιολογικούς κύκλους. Οι μεν ισχυρίζονται ότι είναι ο Απόλλωνας, που κατ αυτούς δεν είναι υποχρεωτικό να φορά πάντα το στεφάνι του!!! και οι δε που οπωσδήποτε είναι πιο σοβαροί, ότι είναι απλά νεαρός άνδρας με την ταινία του ήρωα στα μαλλιά. Για τι ποιος είναι ο ήρωας, ψιλά γράμματα!

Μια απλή έρευνα και μια διαπίστωση, δίνει ταυτότητα στον νεαρό άνδρα ήρωα, που είναι ο γενάρχης της δυναστείας των Τημενιδών ΤΗΜΕΝΟΣ. Η έρευνα αποκαλύπτει, ότι αυτή η κεφαλή είναι διαχρονική και δεν λείπει από νομίσματα Μακεδόνων βασιλέων που ανήκαν στη δυναστεία. Αρχέλαος (2), Αέροπος (3), Παυσανίας (4), Αμύντας (5), Αλέξανδρος Β΄(6), Φίλιππος Β΄ (7), Αλέξανδρος Μέγας (1) και Αρριδαίος στο οκτώ. 

Πάλι με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να γίνει ένα απαραίτητο ξεκαθάρισμα. Σαν ερευνητής, δεν είναι δουλειά μου να επεμβαίνω στο έργο της αρχαιολογίας. Δουλειά μου είναι να δημοσιοποιώ τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα. Δουλειά της αρχαιολογίας είναι, να αξιολογεί τα νέα δεδομένα και ή να τα απορρίπτει με επιχειρήματα ή να τα αποδέχεται. Εφόσον τα αποδεχτεί, πρέπει να κάνει χρήση αυτών.  Έτσι μόνο πάνε οι επιστήμες μπροστά. Ωστόσο, κανείς μέσα στην αρχαιολογία, δεν έχει την διάθεση να κάνει το αυτονόητο! 

 Περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του 

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.369   (222-33-20)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου