Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Η Τσικνοπέμπτη της Ορθόδοξης Πίστεως, του Αστέριου Τσίντσιφου [4 Μαρτίου 2021] - The Thursday of the Orthodox Faith, of Asterios Tsintsifos [March 4, 2021] - Il giovedì della fede ortodossa, di Asterios Tsintsifos [4 marzo 2021]

 
Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Ήδη οι υπηρέτες του ναού, είχαν ετοιμάσει το γουρουνάκι που έφερε ο «υποψήφιος».
Την «τσίκνα» μπορούσες να τη μυρίσεις όσο διαρκούσε η μύηση, της οποίας ακολουθούσε το γεύμα, με μερίδα του μυημένου να είναι το κότσι! 
  Κάθε φορά, η μύηση ήταν η αρχή μιας διαδικασίας που θα μπορούσε να γεννήσει ΦΩΣ! 
  Την ΠΕΜΠΤΗ, ημέρα του Διός (επί γης ΗΛΙΟΣ) και αφού το 5 γεννά φως, ήταν η ημέρα της ελπίδας για αυτό!
Η ελπίδα, να καταφέρει ο μυημένος να φτάσει στην ΚΥΡΙΑΚΗ της ΕΥΔΑΙΝΟΝΙΑΣ και να δει το ΦΩΣ το αληθινό! 
Το διπλό κόκκαλο από το κότσι, που από τη μύησή του φύλαγε στο σπίτι του, υπενθύμιζε την συνεχή προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλλει, ώστε να καταφέρει να προσεγγίσει και ενσωματώσει τον εαυτό του στο θείο!
Μεγάλο μέρος του ύμνου στο δίσκο της ΦΑΙΣΤΟΥ, αναφέρεται στους μυημένους και τους συμβολίζει με το γουρουνάκι! Απεικονίζει επίσης και το κότσι σαν το έπαθλο της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ! 
Καλή Τσικνοπέμπτη φίλοι μου και εύχομαι το μικρό εύθραυστο κόκκαλο να καταφέρει και να ενσωματωθεί στο στέρεο μεγάλο!

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.369   (222-33-20)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου