Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ιερή Βισαλτία, Ηλίου τόπος [Αποσπάσματα], του Αστέριου Τσίντσιφου - Sacred Visaltia, place of the Sun [Excerpts], by Asterios Tsintsifos - Sacra Visaltia, luogo del Sole [estratti], di Asterios Tsintsifos

 
ΙΕΡΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ, ΗΛΙΟΥ ΤΟΠΟΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)

......Σαν να ήθελε να προσθέσει περισσότερο μυστήριο από ότι έχει το όνομα ΒΙΣΑΛΤΙΑ, η φύση οριοθέτησε αυτήν στα ανατολικά και δυτικά, με δυο δίδυμους χαρακτηρισμούς λόφους. Αποκομμένοι και οι δυο από τους ορεινούς όγκους πίσω τους, στέκονται φρουροί σε τόπο ιερό, τόπο αρχέγονης λατρείας, τόπο όπου ο Ουρανός αντάμωνε με τη Γη. Τα δώρα της φύσης, προσφέρθηκαν στη Βισαλτία απλόχερα. Αν υπήρχε ορισμός αυτάρκειας, αλλά και για τον επί της γης παράδεισο, αυτός θα ήταν αυτή η γωνιά γης. Τόπος συνύπαρξης θεών και ανθρώπων, με τη θεά της φύσης ΡΕΑ, να καμαρώνει εκεί το δημιούργημά της και να δοξάζεται από τους κατοίκους, όσο πουθενά αλλού στον πλανήτη………
…….Απέχοντας και οι δυο λόφοι 2,5 χιλιόμετρα ακριβώς από τις πόλεις ΑΜΦΙΠΟΛH και ΕΥΠΟΡΙΑ αντίστοιχα, έχουν ακόμα και οπτική επαφή μεταξύ τους, είναι ισοϋψείς στα 133 μέτρα και απέχουν 49,7 χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλον! Τώρα που το λέω, 497 μέτρα είναι η περίμετρος του περιβόλου στον «ΚΑΣΤΑ» στο λόφο εκεί στην Αμφίπολη!!!

Asterios Tsintsifos https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407724710

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.369   (222-33-20)
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου